Det er blevet noget lettere at afholde kurser med tiden

21 januar 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Tænk bare tilbage til tiden, hvor du gik i folkeskolen.

Alt efter din alder, så tør vi godt gætte på, at det meste foregik ved, at du skrev ned i hånden, og udregninger skete i hovedet.

Når man skulle kommunikere mellem hjemmet og skolen, så foregik det i via en kontaktbog, og skulle det gå virkelig hurtigt, så kunne man da godt ringe fra kontoret og hjem eller til arbejdspladsen, hvor forælderen var.

Der kunne også skrives et brev hjem, og så var det måske skrevet på skrivemaskine; det meste digitale kunne for nogle være, når man hev den gamle VHS-maskine ind sammen med et TV, hvor der skulle vises en udsendelse.

Kurser

Skulle man huske lektierne, så skrev man dem endvidere ned i en lektiebog.

Det er noget helt andet i dag, og de samme personer, der oplevede skolegangen på den måde i sin tid, kan næsten få et kulturchok over, hvordan man udfører kurser nu om dage.

Det er blevet noget mere tilgængeligt at afholde kurser i disse dage

Man kan endda afholde kurser i sager, der handler om det digitale blandt andet – på www.4d.dk – og det var helt utænkeligt før i tiden, fordi den slags ikke eksisterende, så man kunne ikke engang tænke sig til det.

Nu fylder det så meget, at man er nødt til at have kurser i det af forskellige grunde.

Men om kurset er af at digitalt formål eller ej, så ser man også, at meget af kommunikationen foregår online og digitalt.

Man kommunikerer over nettet, man sender opgaver, opgaveformuleringer, noter og stort set alt per mail eller i et internt og lukket fora.

Faktisk virker det helt idiotisk at kommunikere på gammeldagsfacon, da det vil tage for lang tid at gennemføre den slags.

Man kan endda afholde et kursus online, hvis det skulle være!