Få bedre og billigere varme med en varmepumpe luft til vand

08 august 2022
admin

editorial

Flere og flere danskere vælger at installere en luft til vand varmepumpe i dag, da energi bliver dyrere og dyrere end nogensinde før. Det er der flere tungtvejende grunde til – læs videre  i nedenstående artikel for at blive klogere på disse.

Fordele ved at skifte til en varmepumpe

Du kan spare mange penge på din varmeregning ved at udskifte dit gamle fyr med en luft til vand varmepumpe. Det samme gælder hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af elradiatorer, som i så fald kan udskiftes med luft til luft varmepumper.

Faktisk kan du roligt regne med at skære over halvtreds procent – og sandsynligvis en del mere – af dine årlige udgifter til opvarmning af din og din families bolig, hvis du skrotter dine gamle varmkilder til ære for en eller flere varmepumper. Det handler blot om at vælge den rigtige slags.

varmepumpe luft til vand

Kan jeg få en luft til vand varmepumpe i min bolig?

For at installere en luft til vand varmepumpe, kræves det at din bolig er forsynet med et centralvarmesystem. En luft til vand varmepumpe opvarmer det vand som du bruger i forbindelse med opvarmning af boligen, og til at tage bad eller vaske op i. Opvarmer du således din bolig ved hjælp af elektriske varmeapparater, er det luft/luft varmepumper, du skal have fat på.

Hvordan vælger jeg den rette luft til vand varmepumpe?

Du skal overveje et par ting, når du vælger en luft-til-vand-varmepumpe:

Hvor mange kvadratmeter er dit hjem?

Antallet af personer, der bor i dit hjem – hvor meget varmt vand bruger I dagligt?

Hvor varmt vil du have dit hjem skal være? 20 grader, 21 grader eller 22 grader?

Det er vigtige faktorer at tage hensyn til, fordi de alle har en indvirkning på varmepumpens kapacitet og effektudbytte. Amalo kan hjælpe dig med at vælge den varmepumpe, der passer til din husstands behov med hensyn til størrelse og kapacitet. Læs mere på amalo.dk