Lad gulvet få en ny chance med en gulvafslibning

16 april 2020
astrid_pedersen

Skal dit sæbe behandlede trægulv være smukt og skinnende igen – men kan du ikke genskabe den silkematte overflade uanset hvor mange sæbespåner du bruger ved gulv vask, og hvor grundigt du en skrubber og skurer? Så er der noget, der tyder på, at gulvet har nået et stadie af slitage, hvor det ikke længere kan blive pænt ved almindelig vask.

Dette sker, når den sæbe hinde, som gulvet modtog ved den oprindelige behandling, forsvinder. Sæbe hinden vil uvægerligt blive slidt bort med årene, og processen accelereres når man forsømmer de ugentlige behandlinger med sæbe spåner. Denne behandling skal nemlig forstærke sæbe hinden, som beskytter gulvet mod udtørring, og gør overfladen væske og støv afvisende.

Når først sæbe hinden er væk, kan den ikke genskabes ved almindelig gulv vask, og derfor vil gulvet hurtigt begynde at synes snusket, nusset og flosset i overfladen. Nedtrådt støv vil danne matte, grålige slidspor, der hvor gulvet betrædes hyppigt, og solens skarpe stråler vil falme gulvet til en gullig nuance. Spildte væsker vil danne grimme pletter og skjolder i træværket, som samtidig vil få tendens til at danne splinter i den udtørrede overflade.

Kan du nikke genkendende til disse symptomer, er det på tide at ringe efter en dygtig gulvsliber, som kan hjælpe dig med at genskabe den smukke og ensartede overflade i dit sæbe behandlede trægulv.

Hvordan fungerer en gulvafslibning?

Ved en effektiv gulvafslibning fjernes det øverste par millimeter af trægulvets overflade – den del hvor alle de overfladiske misfarvninger, slidspor og øvrige skønhedspletter befinder sig. Dette sker ved hjælp af sandpapir, som er monteret på en slibemaskine. En rutineret gulvsliber vil kunne opnå et smukt og holdbart resultat, så at du kan have glæde af dit nyslebne trægulv i mange år.

Du kan få et godt tilbud på en professionel gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-aarhus/