Opsøg et kvinde krisecenter når hjemmet ikke er trygt

05 september 2021
astrid_pedersen

Er du utryg i hverdagen på grund af en voldelig eller truende kæreste eller ægtefælle? Så har du mulighed for at få hjælp på et kvindekrisecenter.

Hvornår kan jeg søge ind på et kvindekrisecenter?

Du kan altid tage kontakt til et kvindekrisecenter hvis du føler at du og dine eventuelle børn ikke er trygge på familiens bopæl. Du behøver ikke at have været udsat for fysisk vold for at føle dig truet.

Behovet for at opsøge et kvindekrisecenter kan meget vel opstå i forbindelse med trusler om økonomisk eller seksuel afpresning, eller når du har været udsat for psykisk vold.

Det kan være rigtig svært at vide hvordan man skal forholde sig og hvor man skal gå hen når hjemmet pludselig ikke længere føles trygt. Og derfor er det vigtigt at du ikke tøver med at opsøge et kvindekrisecenter i så tilfælde.

Hvordan kan et kvindekrisecenter hjælpe mig?

Et kvindekrisecenter er meget andet og mere end blot et sted hvor du kan søge husly og beskyttelse for dig selv og dine børn. På et kvindekrisecenter kan du få professionel hjælp og rådgivning fra dygtige og erfarne fagpersoner som kender paragrafferne og ved hvad der skal gøres.

Personalet på et kvindekrisecenter er særdeles godt rustet til at kunne rådgive dig omkring alt fra økonomi og jura til misbrugsbehandling, uddannelse, og hvorledes du får stablet en bæredygtig tilværelse på benene efter dit ophold på centeret.

Du kan få vejledning i hvorledes du søger genhusning og økonomisk bistand, lige som du kan få hjælp og støtte til at opsøge relevant psykolog hjælp til dig og dine børn. Og du får opbakning i dine bestræbelser på at komme væk fra det voldelige eller på andre måder usunde forhold.

Du kan altid tage kontakt til Ellested Kvindekrisecenter og høre mere om dine muligheder for hjælp og støtte via hjemmesiden ellestedet.com