Spar penge på dit boligkøb med en boligadvokat

10 januar 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Går I med planer om at købe en ny bolig, bør i overveje at involvere en boligadvokat så tidlig som mulig i processen. Gerne fra når i er ude og kigge på nye boligere. Til en start kan jeres boligadvokat undersøge om der er lokalplaner, som har indflydelse på om i har lyst til at købe bolig i det område.

Det kan både være positive som negative planer. Han kan dernæst hjælpe jeg med at finde en eller flere lokalbanker i kan ansøge om et boliglån. I kan med fordel medbringe jeres boligadvokat med til de møder med banken og lade ham overtage forhandlingerne, da han er en dreven og erfaring forhandler. Det er værd at huske på at selv små ændringer til jeres fordel, kan betyde mange penge over en periode på 30 år. 

image

Købsaftalen og tinglysning

Når du har fundet den helt rigtige bolig er det tid til at forhandle med sælger og ejendomsmægleren. Her kan du igen med fordel tage din boligadvokat med. Det er vigtigt at huske på at ejendomsmægleren er sælgers mand, hvorimod din boligadvokat er din. Han vil vide hvor det er muligt at forhandle prisen ned. Vælger du selv at forhandle, så husk at lave et forbehold i købsaftalen om at aftalen først er gyldig, når din boligadvokat har læst og godkendt aftalen.

Når der foreligger en købsaftale er det tid til at få lavet et skøde og få det tinglyst. Det er først når skødet er tinglyst, at boligen juridisk er din, også selvom du har fået nøglerne og er flyttet ind. Derfor er det vigtig at det bliver gjort så hurtigt som muligt. Det kan din boligadvokat sikre. Du betaler et fast gebyr og en promille af købssummen til tinglysningsretten og både du og sælger skal skive under. Det gør i ved hjælp af jeres MitID elektronisk.