Værd at vide om et kvindekrisecenter

25 april 2022
Cecilie Mortensen

editorial

Lige når det kommer til et kvindekrisecenter, så er der flere ting, der er gode at fremhæve. De ting kommer vi omkring her, så du er godt klædt på, hvis du får brug for at opsøge et. Eller hvis du har en i din omgangskreds, som har behovet.

Disse ting skal du vide om et kvindekrisecenter 

Du får et sikkert sted at tage hen 

En første ting du skal vide om et kvindekrisecenter er, at du får et sikkert sted, du kan tage hen. Du kan nemlig få et midlertidigt ophold, hvor du kan komme væk fra den person, som er voldelig mod dig – eller som kommer med trusler. Og det kan være vigtigt at kende til, hvis du lever i et forhold med vold. 

Du kan få krisebearbejdning

Når du tjekker ind på et kvindekrisecenter, kan du også få tilbudt krisebearbejdning – og det kan være utrolig værdifuldt. Du bliver nemlig tilknyttet professionelle, som kan hjælpe dig med at bearbejde de ting du har været udsat for. 

kvinde krisecenter

Der er plads til at tage børn med 

En tredje ting du skal vide er, at der findes kvindekrisecentre, hvor der også kan tages børn med. Og det er naturligvis utrolig vigtig information, hvad end du har et eller flere børn. 

De steder hvor der også er plads til børn, er der ofte aktiviteter, og der tilbydes også lektiehjælp, i den tid hvor de ikke er i skole. 

Nogle steder tilbyder transport 

En sidst ting du også skal vide er, at der er visse kvindekrisecentre, som også tilbyder transport. Det vil sige, at I kan aftale et sted, hvor du bliver hentet af dem. For nogle kan skal det gå hurtigt, når du skal vælge fra den partner, der er voldelig overfor dig, eller som har truet dig – og det tager krisecentre højde for.